Воведувањето на еврото во Хрватска доведе до низа поскапувања

Првиот работен ден по воведувањето на еврото во Хрватска, има низа поскапувања, јавуваат хрватските медиуми.

Затоа премиерот Андреј Пленковиќ свика средба со надлежните министри и инспекциските органи.

Тој во порака на Твитер наведува дека свикал состанок со надлежните министри и претставници на Даночната управа, Царинската управа и Државниот инспекторат во врска со понатамошните активности за заштита на потрошувачите од неоправдано поскапување.

„Воведувањето на еврото не е причина за зголемување на цените на стоките и услугите“, напиша Пленковиќ.

Извор: a1on.mk