ПравдаСветСиндикат

Воен синдикат: Граѓаните да пријават криминални махинации во војската

Воен синдикат: Граѓаните да пријават - Работник
159views

Воениот синдикат на Србија порачал дека ќе „направи се“ за да ги заштити своите членови и сите „чесни припадници на Војската“ и ги повикал сите граѓани да пријават „криминал, махинации и кадровски вработувања во војската“, како и за се останато што „штети на нејзиниот углед.

„Горди сме на офицерот кои моментално проаѓаат кон незаконско малтретирање, мобинг и понижување само затоа што се спротивставиле на криминалното вработување на четири лица, и одбил да спроведе уснени наредби од кабинетот на Министерот за одбрана.

Горди сме и на старешината кој одбил да го смени по налог на Министерот за одбрана, Александар Вулин“, се наведува во соопштението. Синдикатот го оценил однесувањето на Министерот за одбрана како „црвена линија на надменост, после која ништо не може да остане исто“.