- Advertisement -
ЗанимливостиСвет

Во внатрешноста на оваа огромна скулптура за жени во Флорида, луѓето можат да прошетаат во тунел покриен со гранки

158views

2020 година беше навистина тешка за сите нас. Моментално она што ни е најпотребно е надежта. И токму тоа го понуди мултидисциплинарниот уметник Даниел Попер со неговото најново дело.

Познат по неговата примена на фузија на скулптура и сценски дизајн на музички фестивали, Попер подигна трајна јавна инсталација во Друштвото Лас Олас, во станбената зграда во Форт Лодердејл, Флорида.

Прекрасното парче изработено од армиран бетон тежи неверојатни 14 тони. Исто така, има тунел покриен со гранки: изложените гради на силуетата се всушност тунел, преку кој луѓето можат да прошетаат низ зелената внатрешност, полна со мир и удобност.