- Advertisement -
НовостиПравдаСветСветот на работникотСиндикат

Во Германија синдикатите бараат задолжително тестирање во компаниите

Германија - Работник
129views

Сојузот на синдикати на Германија (ДГБ) побара задолжително тестирање на коронавирус во компаниите низ целата земја.
ДГБ смета дека компаниите мора да им обезбедат тестирање на вработените, но и дека тестирањето мора да остане на доброволна основа.

– Премногу работодавачи сè уште се противат да преземат одговорност, изјави шефот на ДГБ, Рајнер Хофман.

Тој смета дека компаниите треба на свој трошок да им понудат тестови на вработените.