Во „Еуромакс Ресурсес” се длабоко разочарани од владината Одлука за раскинување на договорот за Иловица

Од компанијата „Еуромакс“, инвеститор во рударскиот комплекс „Иловица” соопштија дека денес го виделе соопштението од вчерашната 171-та владина седница на Владата и изјавите во врска со неа.

Од ова како што се вели во соопштението разбрале дека Владата на РС Македонија донела одлука еднострано да го раскине договорот за концесија за рударската област Иловица 6, пишува порталот vesti.sr.

Целосниот текст прочитајте го тука