- Advertisement -
ЗанимливостиМагазинНаука

ВО ЖИВО, чудесна светлина на небото предизвикана поради спојување на две планети!

ВО ЖИВО, чудесна светлина на небото предизвикана поради спојување на две планети! - Работник
623views

За време на Големиот спој „Great Conjuction“, Јупитер и Сатурн ќе го осветлат вечерашното небо формирајќи ја „Божиќната Sвезда“. Последниот најблизок ваков феномен – Голем спој што можеше човештвото да го види, се случило во 1226 година, затоа не пропуштајте го овој уникатен небесен настан. Во прилог е линк за следење на настанот во живо.