- Advertisement -
ПравдаСветСветот на работникот

Во карантин 480 сезонски работници на имот во Баварија

158views

Најмалку 174 сезонски работници на еден имот во Баварија се заразени со коронавириус, поради што околу 480 лица се ставени во карантин.

Претходно работниците на земјоделскиот имот во Маминг, од кои поголемиот број се од источниот дел на Европа, се тестирани, а потоа заразените биле одвоени од останатите.

Advertisement

Надлежните служби во Баварија вршат контрола дали се почитуваат карантинските мерки.

Advertisement
Advertisement

Advertisement