- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Во Македонија поевтина е облеката отколку храната

Во Македонија поевтина е облеката отколку храната - Работник
295views

И покрај тоа што анализите на Евростат и други меѓународни институции, покажуваат дека Македонија е меѓу земјите со најевтина храна, сепак една третина од приходите на домаќинствата одат за храна. Што се однесува до трошоците за облека ситуацијата е малку поинаква, бидејќи македонските граѓани се навикнаа да купуваат за време на сезонски попусти и не го оптоваруваат многу домашниот буџет со оваа ставка. Па така многумина од граѓаните во државата се согласуваат со фактот дека во Македонија поевтино е да се облечеш отколку да се најадеш, пишува Вечер.

Целосниот текст можете да го прочитате тука