- Advertisement -
Uncategorised

Во најголемите горештини, Град Скопје, изведува градежни работи

Во најголемите горештини, Град Скопје, изведува градежни работи-работник
522views

Во најголемите горештини, Град Скопје, изведува градежни работи на мостот Гоце Делчев.

Надминувањето на температурите над 35 степени не ги предомсли властите да прогласат портокалова фаза кога на сила би стапиле препораките според кои бремените жени и хронично болните не треба да одат на работа, како и да не се работи на отворено од 10 до 17 часот.

Advertisement

Ваквите препораки не само што не стапија во сила, туку во најголемите горештини, Град Скопје, изведува градежни работи на мостот Гоце Делчев.

Од Државниот инспекторат за труд пред два дена посочи дека прават засилени контроли, особено во текстилната индустрија и во градежништвото.

Advertisement

 Целосниот текст можете да го прочитате тука

Advertisement