- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Во овие македонски градови речиси и да нема слободни работни места

Во овие македонски градови речиси и да нема слободни работни места - Работник
867views

Во некои од градовите во Македонија има само по едно слободно работно место, велат податоците објавени од страна на Агенцијата за вработување на Република Северна Македонија.

Според податоците на нивната веб страна, Дебар и Валандово имаат по едно слободно работно место, а во Крушево само четири. Ова покажува дека во овие градови, речиси и нема работа, поради што многу од луѓето, а особено младите заминуваат на работа во странство.

Остатокот од текстот можете да го прочитате тука