- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Вработените во „Гранд кафе“ ја одржуваат насмевката на лицата на потрошувачите

249views

Нашите животи се променија. Одеднаш престанавме да излегуваме од домовите, заштитувајќи се себеси, но и другите. Сепак, екои од нас, и покрај се’, секојдневно се на своите работни позиции и ни овоможуваат и понатаму да ги уживаме секојдневните мали , но омилени задоволства. Постојано ги поздравуваме напорите на докторите и на медицинскиот персонал, но внимание заслужуваат и сите оние луѓе во фабриките, маркетите и на улиците, за кои не слушаме секојдневно, а кои ја заслужуваат нашата благодарност.

Во првите редови на оваа „борба“ против глобалната закана се докторите, медицинскиот персонал, вработените во супермаркетите и бензинските, возачите во јавен превоз и еден куп храбри луѓе кои секојдневно ги поздравуваме за нивниот напор. Но, зад нив стојат уште поголем број луѓе т.н. “тивки херои” кои работат во дистрибуција и производство, и кои неприметно, но постојано, ни носат среќа и насмевки, овозможувајќи ни да ги одржиме нашите омилени и навики.

Advertisement

Повеќе прочитајте на денар.мк

Advertisement

Advertisement
Advertisement