- Advertisement -
МакедонијаСиндикат

Вработените во Охис повторно на протест – бараат исплата на плати

Вработените во Охис повторно на протест – бараат исплата на плати-работник
429views

Вработените во „Охис“ денеска повторно ги блокираа улиците, преку протести ги бараат несиплатените плати. Протестот го почнаа утрово пред Сојузот на синдикатите на Македонија, движејќи се по улиците стигнаа до Владата. Преку протестот, тие побараа исплата на побарувањата од стечајната постапка за 24 неисплатени плати и придонеси од плата за 16 месеци.

Целосната објава можете да ја преземете тука

Advertisement

Advertisement