СветСветот на работникотСиндикат

Вработените во „Самсунг Електроникс“ добија дозвола да се зачленат во национален синдикат

Вработените во „Самсунг Електроникс“ - Работник
259views

Четвртиот и најголем синдикат во „Самсунг Елекроникс“ ќе стане дел од Федерацијата на Корејските синдикати оваа недела, рекле извори од гиганот денес.

После 50 годишниот анти – синдикален режим, ова е првпат најголемиот конгломерат во сопственост на семејство да им дозоволи на вработентите да станат дел од синдикат под Федерацијата. Веќе има три помали синдикати.

Постојат гласини дека околу 400 работници на Самсунг дека се согласиле да влезат во синдикатот. Компанијата не ја потврдила бројката.

Извор: Koreaherald