ЕкономијаМакедонија

Вработените на „Охис“ го блокираа булеварот кај Владата

Вработените на „Охис“ - Работник
461views

Поранешните вработени од скопската фабрика „Охис“ и денеска излегоа на протест за да го изразат својот револт.

Поради тоа, повторно е блокиран и булеварот пред владата, а присутните бараат да им се исплатат 24 плати и придонеси од плата за 16 месеци.

Според информациите, поранешните вработени имаат неисплатени осум плати од 2008 година и 16 плати од 2012 и 2013 година.

Извор: Алфа