- Advertisement -
СветСветот на работникотСиндикат

Вработување во Австрија во 2020: Објавен детален список со 54 занимања за кои ќе се бараат работници од странство

Вработување во Австрија во 2020: Објавен детален список со 54 занимања за кои ќе се бараат работници од странство-Работник
756views

Во Австрија и следната година ќе постои недостаток на квалификувани работници – ако барате работа во земјата ќе може да аплицирате на дури 54 дефицитарни занимања!

Австриското министерство за труд и социјални прашања изготви список за вработување на квалификувани работници од странство, т.е. нацрт Уредба за најбарани професии за 2020-та година (Fachkräfteverordnung 2020) со која се дефинира побарувачката на работници во одделните занимања и можноста за вработување на странски квалификувани работници.

Целиот текст можете да го прочитате тука