- Advertisement -
СветСветот на работникотСиндикат

Втор ден од штрајкот во „Џерманвингс“ – мал напредок во решавање на спорот

Втор ден од штрајкот - Работник
315views

Во текот на вториот ден од штрајкот на кабинскиот персонал на германската авиокомпанија „Џерманвингс“ откажани се 60 летови.

Синдикатот „Уфо“ на крајот од неделата најавил штрајкови од понеделник до среда во „Џерманвингс“ кој работи во рамките на „Еуровингс“ огранокот на државната авиокомапнија, бидејќи е постигант мал напредок во разговорите со управата на „Луфтханза“.

Од штрајкот особено е погоден аеродромот „Келн – Бон“, додека откажани се летови и на аеродромите во Берлин, Диселдорф и Минхен. Спорот помеѓу „Луфтханза“ и „Џерманвингс“ помеѓу другото, е и поради платите и условите за работа.