- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

Газдите не ги плаќаат работниците кои работат ноќна смена

Газдите не ги плаќаат работниците кои работат ноќна смена - Работник
563views

Во Македонија, атипично работно време, кое вклучува втора смена и ноќна работа, како и викенди, има 60,3 проценти од вкупниот број на вработени.

Само Црна Гора има поголем процент од нас (64,1%), а веднаш зад нас е Турција со 60 проценти, додека атипичното вработување во ЕУ во 2018 година е намалено на 37,4 проценти, објави „Евростат“, пишува Слободен Печат.

Целосниот текст можете да го прочитате тука