- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

„Гересхајмер“ почна со изградбата на нова фабрика, ќе вработи 400 луѓе

„Гересхајмер“ почна со изградбата на нова фабрика - Работник
349views

Германската компанија „Гересхајмер” денеска во Технолошко индустриската развојна зона Бунарџик го означи почетокот на изградба на новата фабрика за медицинска пластика.

Гересхајмер“ почна со изградба на свој погон во Бунарџик. Германскиот инвеститор кој произведува медицинска опрема, во фабриката овде ќе вработи 400 лица. Со производство се очекува да започне во втората половина на следната година. Земјава е избрана во конкуренција со повеќе земји од регионот. Плановите на инвеститорот се да го шири бизнисот овде и да вработува висококвалификуван кадар, објави Канал5.

Advertisement

Целосниот текст прочитјате го тука

Advertisement

Advertisement
Advertisement