- Advertisement -
ЕкономијаСветСветот на работникот

Германија го ограничува бројот на работни визи за Западен Балкан

257views

 

Advertisement

Правилото беше воведено во 2016 година и се очекуваше да важи до крајот на оваа година, а набргу германските политички партии треба да одлучат дали сакаат да го продолжат правилото по истекот на оваа година.

Иако сè уште нема официјални информации, германските медиуми со добри контакти во германските политички кругови тврдат дека правилото ќе биде продолжено, но дека ќе биде воведена годишна квота од 15.000 работници од сите земји од Западен Балкан.

Advertisement
Advertisement

Повеќе прочитајте на банкарство.мк

Advertisement