- Advertisement -
Економија

Германските стопанственици се задоволни од условите за бизинис во Македонија

Германските стопанственици - Работник
293views

Странските инвеститори во моментов имаат одлични услови за започнување бизнис во државата. Ова е се должи на големиот број на странски компании кои веќе 10 години работат во земјава и решија и понатаму да работат вели за Алсат, Патрик Мартенс, директор на делегацијата на германското стопанство.

„Сметам дека условите за странските инвеститори во Северна Македонија се одлични. Во изминатите 10 години во Северна Македонија се етаблираат голем број странски компании. Тие работат се уште во моментов и голем дел од нив ги продолжуваат своите инвестиции. Ги потпишуваат договорите со државата и со слободните индустриски зони“, рече Патрик Мартенс- директор на делегацијата на германското стопанство, пренесува АлсатМ Телевизија.

Целосниот текст прочитајте го тука