Германски бренд си замина од велешка конфекција од солидарност кон вработените

Поради лошите услови во кои работат вработените, една велешка конфекција остана без својот германски партнер.

Во модната конфекција „Стоби“ на ред се отпуштања на вработените, затоа што конфекцијата нема повеќе партнер на кој ќе му ги испорачува своите производи.

Германскиот бренд „Олимп“ ја прекина соработката од солидарност кон вработените, кои работеа прекувремено и во несоодветни услови, за плата од 12.000 денари