- Advertisement -
ПравдаСветот на работникот

„Гласен текстилец“: Владата да ги заштити работниците и сиромашните

„Finance Think“: По 14.934 денари - Работник
196views

Првичните мерки на Владата како одговор на најголемата економска криза која на глобално ниво сè повеќе зема замав укажуваат дека нашата земја нема да биде исклучок од предвидувањата дека поради несоодветните реакции на државите – половина милијарда луѓе во светот ќе паднат во сиромаштија. Единствен начин ова да се спречи се решителни и храбри мерки за заштита на работниците и сиромашните, мерки што за жал ниту ги видовме ниту со нешто се навестуваат, велат од Здружението на текстилни работници „Гласен текстилец“.

Оттаму ја обвинуваат Владата дека настапува единствено на страната на бизнис заедницата и ги слуша само нивните сугестии.

Повеќе прочитајте на весник.мк