- Advertisement -
ПравдаСветСветот на работникот

Гледаат во смрт и се борат за секој живот! Вака изгледаат рацете на здравствените работници после 10 часовна смена

Гледаат во смрт и се борат - Работник
220views

Исцрпувачки смени, неизвесност, гледање на смртта во очи, борба за животите на пациентите… со сето ова, со месеци се борат здравствените работници против опасниот вирус ковид – 19 кој коси илјадници животи ширум светот.

На првата лина по неколку часа, понекогаш и по две смени, докторите и медицинските сестри во скафандери, под полна заштитна опрема ја водат битката и се борат за секој живот.

Advertisement

Претставникот на Индискиот административен центар објавил фотографија од рака на доктор после смена која траела 10 часа. „Ова е раката на докторот после 10 часа смена! Поклонување за хероите кои се во првите рдови на борбата“, напишал тој.

 

Advertisement
Advertisement

Веднап потоа се јавиле и други здравствени работници кои ги поделиле фотографиите на нивните раве после работа во Ковид болниците.

 

 

Advertisement