- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Година на рекордни приходи, добивка и признанија за Атлантик Група

Година на рекордни приходи - Работник
193views

Атлантик група во 2019 година оствари приходи од продажба во износ од 724,2 милиони евра, што претставува раст од 3,4 отсто во однос на претходната година. Деловната добивка (EBITDA) изнесува 66,7 милиони евра и е 36,4 отсто повисока во однос на 2018 година, додека нето добивката е зголемена за 59,8 отсто и изнесува 52,0 милиони евра. Без еднократни ставки и промени на сметководствените стандарди, деловната добивка бележи раст од 13,1 отсто, додека нето добивката раст од 28,9 отсто, пишува Нетпрес.

Целосниот текст прочитајте го тука

Advertisement

Advertisement
Advertisement