- Advertisement -
МакедонијаСиндикат

Горливите проблеми на текстилните работници во Македонија

Горливитре проблеми на текстилните работници во Македонија-Работник
472views

Неисплаќање на прекувремената работа, но и враќање дел од плата на работодавачите – се најгорливите проблеми со кој се соочуваат текстилните работници од источниот дел на државата. Последната анкета на штипската невладина организација Гласен текстилец укажува дека од870 испитаници, дури 70% се пожалиле дека не земаат никаков надоместокза прекувремено сработените часови. Проблемот се провлекува со годинидецидни се од Гласен Текстилец и НВО Отворена Порта кои нудат конкретни механизми со кои би требало да се заштитат работниците-објави Алфа ТВ.

Целосната објава можете да ја преземете тука.