Градежниот синдикат против општина Карпош: Се кршат правата на жителите

Со Деталниот урбанистички план кој се спроведува во општина Карпош, се кршат правата на жителите, велат од Независниот градежен синдикат. Уверуваат дека животот на жителите на Трнодол, Жданец, Нерези и околина, е загрозен поради зграда која треба да се гради, а која може да предизвика одрон на земја.

Општината не работи за зачувување на безбедноста на граѓаните и проектот веднаш треба да се стопира, порачуваат од синдикатот, објави ТВ21.

Целосната објава можете да ја погледнете тука