- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Градежништвото лани договорило повеќе, а реализирало помалку градежни работи во странство

МЗЗПР: Безбедни и здрави работници - Работник
399views

Македонските градежни компании лани договориле градежни работи во странство во вкупен износ од 4,070 милијарди денари, што е за 231,9 отсто повеќе во споредба со 2018 година.

Според податоците на Државниот завод за статистика, градежната оператива лани во странство извршила градежни работи во вкупна вредност од 277,701 милиони денари, што е за 77,3 отсто помалку во споредба со истиот период од претходната година, објави Канал 5.

Целосниот текст прочитајте го тука