МакедонијаСиндикат

Градежни работници на +48 степени работат без престан во Скопје- надлежните инспекции се „штитат“ од сонцето под клима

Градежни работници работат на сонцето-работник
191views

Во групата „Ѕидот на сообраќајниот срам“ се појави видео на кое се гледа како за време на топлотниот бран од кој веќе со денови е зафатена Македонија се извршуваат градежни работи без престан.

Имено како што е наведено во постот на +48 степени не се престанува со работа и копање на новата улица во Скопје Север.

Надлежните институции како и целокупната власт веќе со денови не се на терен и не преземаат ништо за заштита на работниците, напротив тие под клима седат наместо на терен, велат граѓаните преку социјалните мрежи.

Целиот ткест можете да  го преземете тука