Занимливости

Градот Хо Ши Мин во Виетнам, се најде на третото место меѓу најдобрите градови во светот за живеење

Градот Хо Ши Мин во Виетнам, се најде на третото место меѓу најдобрите градови во светот за живеење-работник
240views

Интернетс, огромна мрежа за иселување која објавува годишни рангови на најдобрите и најлошите земји во светот, побара од 20.000 иселеници да ги рангираат најдобрите градови во светот за живеење, работа и дружба во 2020 година.

Верувале или не, Хо Ши Мин во Виетнам е  рангиран меѓу еден од најдобрите градови за живот во светот.

Повеќето иселеници велат дека е лесно да се најде домување во овој град, кој исто така има релативно ниска цена на живеење, пренесе Интернејшнс.

Сепак, некои се жалат на валканите улици на градот и немањето свест за животната средина.

Еден германски иселеник се пожали пред Интернешнс за „лошото управување со животната средина“ на Хо Ши Мин и „недостигот на свест за пластика“ и рече дека „сите фрлаат отпад на улиците“.

ХСБЦ, исто така, го оддели Виетнам како една од најдобрите земји за иселениците да живеат и работат.