Занимливости

Град Скопје ги избра најдобрите угостителски објекти

Град Скопје - Работник
186views

Секторот за локален економски развој  на Град Скопје во соработка со Агенцијата SWOT Research, специјализирана агенција за анализа на квалитетот на услугата, избраа „Најдобар угостителски објект меѓу најдобрите″ во Град Скопје.

На Манифестацијата којашто традиционално се оддржа по 12-ти пат, плакетите на најдобрите им ги врачи Марко Тодоров, раководител на Секторот за локален економски развој  на Град Скопје.

– Се надевам дека извештаите од истражувањето од минатата година Ви беа од корист за да ги воочите недостатоците и да се коригирате во одредени сегменти – изјави Марко Тодоров.

Тој додаде дека според него Скопје има со што да се пофали кога се во прашање угостителските објекти од овој тип, бидејќи се следат светските трендови, се отвораат нови, поубави локали и стандардите растат.

Тодоров се заблагодари на Агенцијата “SWOT Research” за професионалната посветеност и изрази надеж за долгогодишна соработка.

Годинава преку тајни купувачи за најдобри три ресторани се оценети: 1.Скопски мерак, 2. Bushi restaurant & terrace bar и 3. mkc club & restaurant; најдобри гостилници се: 1. Градска кафеана,  2. Дебар маало и 3. Кафана; најдобри кафулиња се:1. Speakeasy, 2. ДОБАР и 3. DEUS; и најдобри Lounge и мезе барови се: 1. ДISTRIKT BAR & KITCHEN,2. BrooklYnski JAZZ Bistro и 3. Barbakan Bistro Bar.