- Advertisement -
Македонија

Град Скопје од денеска работи од 9 до 14 часот

Град Скопје - Работник
241views

За да се заштити здравјето на граѓаните и на вработените, службите на Град Скопје од денеска /17.03.2020 година, вторник/ ќе работат со скратено работно време, од 9 до 14 часот. Ова ограничување на работното време нема да важи за градските инспектори и за комуналните редари.

 Шалтерите за даночни прашања во бараката со број 16 исто така ќе работат со скратено работно време, од 10 до 12 часот. Притоа, еден шалтер ќе работи за прием на документи, а втор за издавање на документи. Во бараката со број 16, граѓаните ќе може да влегуваат еден по еден, за да се овозможи заштита и на граѓаните и на вработените од ширење на корона вирусот. Апелираме до граѓаните кои надвор ќе чекаат ред за влез во бараката, да одржуваат меѓусебно растојание од минимум еден метар.

Advertisement

Архивата на Град Скопје ќе работи од 9 до 14 часот.

Скратеното работно време на службите на Град Скопје се воведува во согласност со мерките и препораките на Владата, за спречувањето на ширењето на корона вирусот.

Advertisement
Advertisement

За секоја промена на оваа новонастаната ситуација во нашата земја граѓаните ќе бидат навреме информирани.

Advertisement