- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

Граѓаните на кои им фали стаж за излегување во пензија ќе можат да го откупат

Граѓаните на кои им фали - Работник
568views

Сите граѓани на кои им фали работен стаж за да добијат пензија, ќе можат да го откупат. Собранието усвои закон и се очекува овие денови да излезе во службен весник, а со тоа и да стапи во сила. Од Пензиско – инвалидскиот фонд информираат дека околу 60 илјади лица ја чекале оваа можнос, објавија од Гласен Текстилец на нивната фејсбук страна.