- Advertisement -
Правда

Грозоморен спорт: До 36,000 фунти за убивање на поларни мечки!

Грозоморен спорт: До 36,000 фунти за убивање на поларни мечки!-Работник
347views

Иако звучи застрашувачко, можете да учествувате на дванаесетдневен лов на поларни мечки за 36,000 фунти, според Индекс.хр.

Во последните неколку години се убиени околу 5.000 поларни мечки. Убијците се смеат на сликите со мртвите поларни мечки и весело позираат. Овие ужасни фотографии се користат при рекламирање на „единствена туристичка понуда“.

Овие чудовишта плаќаат огромни пари за да се фалат со својот улов, па дури и се обидуваат илегално да ги донесат своите „трофеи“ во САД или Англија. Од 1995 година, пренесува Mirror, имало 17 обиди за нелегално убивање на мртви животни од Арктикот.

Едуардо Гончалвес, основач на кампањата за забрана на трофеи, рече дека поларните мечки се загрозени од климатските промени и дека има се помалку и помалку и овој „спорт“ мора да биде забранет. Луѓето кои плаќаат да убиваат безпомошни животни и со тоа се фалат дека убиваат се нереализирани, несреќни и сурови поединци, според Индекс.хр.

Експертите проценуваат дека има околу 30.000 диви животни во дивината и се класифицирани како загрозени животински видови. Ако поларните мечки треба да преживеат како вид, овој спорт мора веднаш да се запре и забрани.