Дали би се вакцинирале за пари?

Во светот е пракса голем број на компании да им даваат паричен надоместок на своите вработени за да ги поттикнат да се вакцинираат. Исто така и во соседна Србија (прочитај тука) има се поголем број на компании кои парично ги стимулираат своите вработени со цел да ги поттикнат да се вакцинираат со некоја од достапните вакцини.

Целта на оваа анкета е да се увиди колку работниците во Македонија откако ќе пристигнат вакцините би се вакцинирале доколку им биде понудено паричен надоместок од страна на работодавачот.
Во прилог е анкетата во која можете и вие да учествувате.

[yop_poll id=”6″]