СветСиндикат

Дали вработените во Делта Ерлајнс конечно ќе формираат синдикат?

Дали вработените во Делта Ерлајнс конечно ќе формираат синдикат? - Работник
224views

Вработените во авионите и работниците на платформата на Делта Ерлајнс пред себе имаат важно прашање, а тоа дали приклучувањето во синдикат ќе ги зголеми нивните плати и ќе ги подобри нивните работни услови? Ова не е ново прашање. Борбата за синдикализирање на вработените во Делта, трае со години и е поврзано со контроверзии, од самиот почеток.

Некои од обидите да се направи синдикати биле поблиску од другите. Синдикализирањето било одбиено еднаш во 2002 година и во 2008 година, а во 2010 година имало само 328 гласа против.

Во 2015 година, имало обвиненија за измама. Од Делта тогаш истакнале дека меѓународната Асоцијација на машински и авио работници (ИАМ) поднела лажни потписи за прегласување. ИАМ возврати, обвинувајќи ја Делта дека таа ја креирала измамата.

Целосната статија можете да ја прочитате на следниот линк