- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Дали вработените на определено време имаат право на К-15?

Дали вработените на определено време имаат право на К-15? - Работник
464views

Законот за работни односи предвидува право на регрес за годишен одмор за сите вработени лица кои имаат остварено најмалку шест месеци непрекинат работен стаж кај работодавачот во тековната година, без разлика дали вработениот е пријавен во компанијата на неопределено или определено време.

Регресот за годишен одмор е поврзан со правото на користење на годишен одмор на работникот, пишува Курир.

Advertisement

Целосниот текст можете да го прочитате тука

Advertisement
Advertisement