ЕкономијаМакедонија

Дали економските мерки се вистински или се поткуп на гласачи?

113views

Над 350 милиони евра предизборно ќе им се поделат на граѓаните и фирмите. Опозицијата и политичките аналитичари ја отворија дилемата дали под изговор дека им помага за излез од коронакризата, Владата се обидува да изврши поткуп на гласачи. Голем дел од парите ќе легнат на нивните сметки во јуни и јули. Лидерот на опозицијата Христијан Мицкоски алармира дека според него Спасовски вчера го проектирал септември како месец за избори, па затоа и ги таргетирал летните месеци за исплата, бидејќи ако имало избори тогаш, луѓето нема да можат да ги добијат парите. Затоа, според него, мерките се ништо повеќе од обид за поткуп на граѓаните.

Повеќе прочитајте на алфа.мк 

Advertisement