- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Дали задолжително на 64 години на пензија ќе одат административците или приватниците?

Дали задолжително - Работник
426views

Законските измени со кои нема да постои можност да се пролонгира одењето во пензија од 64 на 67 години, сè уште не се пуштени во собраниска процедура, како што најави премиерот Зоран Заев. Извори од пратеничката  група на СДСМ објаснуваат дека законските измени со кои се менува само еден член, односно се укинува можноста да се одложи одењето во пензија, треба добро да се осмисли бидејќи во администрацијата може да ослободи работни места за младите луѓе, но во некои сектори како здравство или образование, може да се направи проблем, пишува Слободен Печат.

Целосниот текст можете да го прочитате тука