- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Дали сме осудени на ниски плати и примања?

Дали сме осудени на ниски плати и примања? - Работник
305views

Дали владината мерка за зголемување на платите во приватниот сектор има ефект? Работниците чекаат повисоки плати, работодавачите прават пресметки.

Надлежните велат минималната плата ја добиваат сите и законот ги дава очекуваните резултати, а дел од работниците веќе почнаа да се жалат на злоупотреби, пишува Скопјеинфо.

Целосниот текст прочитајте го тука