- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Дали ќе се зголеми минималната плата?

Дали ќе се зголеми минималната плата? - Работник
302views

Синдикатот, Владата и Организацијата на работодавачи на Македонија се согласиле дека минимална плата може да се зголеми од ноември, кога ќе почне да функционира и субвенционирањето на придонесите за пензиско и здравствено осигурување. Според сознанијата, црвената линија за работодавачите е 14.000 денари, но има и такви што сметаат дека не може да поднесат никакво зголемување на платите, пишува Скопје24.

Целосниот текст прочитајте го тука