- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Двесте компании со германски капитал вработуваат 20 илјади граѓани на Македонија

Двесте компании со германски капитал вработуваат 20 илјади граѓани на Македонија - Работник
621views

Двесте компании со германски капитал вработуваат 20 илјади граѓани, тоа е доказ дека нашата земја има европски стандарди за бизнис, истакна премиерот Зоран Заев вечерва во Берлин на годишниот прием на Здружението за Источна Европа на германското стопанство, пишува Капитал.

Заев како почесен гостин на оваа свеченост, имаше свое обраќање на тема „Реформите во стопанството и општеството – Патот на Северна Македонија во ЕУ“, и зеде учество во панел дискусијата насловена „20 години од Пактот за стабилност за ЈИЕ-перспективите за регионална соработка“.

Целосниот текст можете да го прочитате тука