ЗанимливостиМакедонија

„Дебармаалски серенади 2020“ посветени на виното и љубовта

„Дебармаалски серенади 2020“ - Работник
68views

Дебармаалски серенади посветени на виното и љубовта ќе се одржат денеска и утре по 18. пат во организација на Здружението за култура, обичаи и традиции „Гороцвет“ од Скопје.

Како што соопштија од Здружението „Гороцвет“, „Дебармаалските серенади“ денеска ќе почнат од 17 часот кога ќе се крши „дебармаалска погача“ со песна, музика и вино кај пекара „Силбо“. Потоа серенадите ќе продолжат по улицата „Костурски херои“ и поливање со вода, цвеќиња, бонбони и паричка, пишува Либертас.

Целосниот текст прочитајте го тука