- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаПравда

Денар: Панел дискусија на тема ‘’Економско јакнење на жените’’

Панел дискусија на тема ‘’Економско јакнење на жените’’- Работник
440views

Во рамките на Неделата на женски права и родова еднаквост, Американската стопанска комора (АмЧам) и Националниот демократски институт (НДИ) беа домаќини на панел дискусија на тема ‘’Економско јакнење на жените’’.

Американската амбасадорка Кејт Брнс, пратеничката Лилјана Затуроска, државната секретарка при Министерството за труд и социјална политика Јована Тренчевска, директорката за национална продажба на АВОН Дана Стојкова, истражувачката од Реактор Снешка Илиќ, главниот извршен директор на ЕВН Штефан Петер и извршната директорка на Американската стопанска комора Дијана Десподов, дискутираа за моменталната економска состојба на жените, како и за механизми за рамноправно учество на жените во економскиот, политичкиот и општествениот живот, пишува Денар.

Advertisement

Целосниот текст прочитајте го тука

Advertisement

Advertisement
Advertisement