- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Денови на финансиска писменост

Денови на финансиска писменост - Работник
593views

Од денеска до 31 мај ќе се одржи третото издание на Деновите на финансиска писменост, во кој период Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување (МАПАС), пензиските друштва – КБ Прво пензиско друштво АД Скопје, Сава пензиско друштво а.д. Скопје и ТРИГЛАВ ПЕНЗИСКО ДРУШТВО АД Скопје и деловните соработници на пензиските друштва како финансиски институции во државата во чии рамки овие институции ќе им помогнат на граѓаните да го прошират знаењето за својот статус и своите пензиски средства, пишува Денар.

Целосниот текст можете да го прочитате тука