- Advertisement -
МагазинСветот на работникот

Денот на Независноста (08.09.2020) е неработен ден за сите граѓани

Денот на Независноста - Работник
422views

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека, согласно со Законот за празниците на Република Северна  Македонија (,,Службен  весник на РМ,, бр.21/98 и 18/07), 8 септември 2020 година (вторник), Денот на независноста, е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија. 

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните во Република Северна Македонија им го честита Денот на независноста.