- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Дискреционите зголемувања во јавниот сектор ја подигаат просечната плата

Дискреционите зголемувања - Работник
489views

Во септември 2019 година, номиналниот раст на просечната нето плата изнесуваше 4,4 проценти (3,8 проценти во август), што во еден дел е одраз на зголемувањето на минималната плата, како и на дискреционите зголемувања на дел од платите во јавниот сектор, информира Народна банка во најновиот извештај за макроекономски показатели, пишува Емагазин.

Целосниот текст прочитајте го тука