- Advertisement -
ЕкономијаСветСветот на работникот

Дневница и до 3.000 динари: Никој не сака да собира малини во Србија

173views

Сезонските работници одат на работа во странство, а неискусните собирачи газдите не ги сакаат.  Во соседна Србија се бараат работници за собирање на малини, а работодавците нудат дневница обезбедено сместување и храна и дневница од 2.500 до 3.000 динари, што е околу 80.000 динари за еден месец работа.

Работници се бараат во Гуча, Ариље, Пожега, Ваљево и Бајина Башта, Ртари во близина на Чачак и Ртари кај Ужице, а и покрај објавените огласи, работодавците се жалат на слаб интерес.

Advertisement

Повеќе прочитајте на скопје24.мк 

Advertisement
Advertisement