- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Добро е ако сеуште не сте добиле К-15, после 20 декември неговиот износ е поголем

Добро е ако сеуште не сте добиле - Работник
245views

Рокот за исплата на регресот за годишен одмор истекува на 31 декември. Работодавците од приватниот сектор имаат уште една недела да ја исполнат задолжителната законска обврска за исплата на регрес за годишен одмор или популарно наречен К-15.

Износот на К-15 се утврдува врз основа на просечната нето, односно бруто плата исплатена на ниво на држава во последните три месеци.

Advertisement

Доколку се уште не сте добиле регрес за годишен одмор треба да знаете дека неговиот износ е поголем во однос на износот што вработените го добиле пред 20-ти декември откако ДЗС ги објави новите податоци за движењето на платите во Македонија, пишува Кариера.

Целосниот текст прочитајте го тука

Advertisement
Advertisement

Advertisement