- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Донација од 2300 млечни производи на Алпско за социјално загрозените семејства во општина Центар

Донација од 2300 млечни производи - Работник
237views

Ново настанатата ситуација го измени нашето секојдневие, го отежни животот на сите нас, но особено погодени се социјално загрозените семејства. Станува збор за сиромашни семејства кои живеат во тешки услови, претставуваат ранлива категорија на граѓани, кои тешко ги преживуваат овие денови во само изоалција.

За таа цел како општествено одговорна компанија – Лакталис МК и брендот Алпско во соработка со Општина Центар и невладината организација “Банка за Храна”, реализираа донација од 2300 парчиња Алпско млеко, Алпско Јогурт и Aлпско кисело млеко без лактоза за социјално загрозените семејства од оваа општина, пишува Денар.

Advertisement

Целосниот текст прочитајте го тука

Advertisement
Advertisement