ПравдаСветот на работникот

Допрва ќе се бара решение за Еурокомпозит

Допрва ќе се бара решение за Еурокомпозит - Работник
335views

Од понеделник Владата ќе бара решение за проблемот на вработените во „Еурокомпозит 11 Октомври“, а додека се случи тоа утринава спроти Собранието никнаа шатори.

Владата од понеделник ќе бара решение за вработените во „Еурокомпозит 11 Октомври“, а утринава спроти Собранието никнаа шатори.

Вработените кои протестираа во текот на вчерашниот ден имаа средба со министерот за траснпорт и врски кој им вети дека ќе се бара чаре.

Работниците кои протеситраа вчера имаа средба со министерот за транспорт и врски, а тој им ветил дека ќе се бара решение.

На протестите вработените кажаа дека веќе две години властите им ветувале решение на проблемот но дека досега нема ништо конкретно.

Тие велат дека две години власите им ветувале решение на проблемот, но на повидок сеуште нема ништо.

Шаторите во Жена парк ќе бидат се додека не се исполнат барањата кои ги поставија од „Еурокомпозит“.